ZoWebdev

Web ontwikkeling voor Jongeren
[ 07-01-2010 | 7:16 ]

Blogroll

Dit weblog geeft aandacht aan zaken als Mashups, Web 2.0 ontwikkelingen en het gebruik van API's. Af en toe zal er ook wat langs komen over Python, of automatisering van Microsoft Excel en Access producten met Visual Basic (VBA).Concrete 5

Omdat ik ontevreden was over het CMS wat mijn stichting gebruikte ben ik CMSen onderling gaan vergelijken op zoek naar iets nieuws. 1 van de pakketten wat standaard in Installatron zit, is Conrete 5 en deze leek mij heel bruikbaar.

continue reading» Concrete5 - 05/06

Archive 2010

blogroll

» facebook optimalisation - 22/10
» vernieuwde twitter - 20/10
» continue reading» Archive 2010 - 01/01

[17-07-2010 | 12:10]

Facebook optimalisering

Al vele jaren is web optimalisatie een onderwerp waar veel over gepubliceerd wordt, en waar velen een baan in gevonden hebben. Recent is er echter iets nieuws om rekening mee te houden in web optimalisatie: de manier waarop Facebook een plaatje zoekt en aan een post toevoegd als je in Facebook een link plaatst!

Ik plaats mijn logo meestal met behulp van een stylesheet in de achtergrond van een element, en niet als een hard-coded plaatje in de html zelf. Het gevolg is echter dat facebook mijn website logo's niet herkent! Enkel de plaatjes die in de tekst voorkomen!

continue reading» facebook optimalisation - 22/10

[20-10-2010 | 12:10]

Vernieuwde twitter

Twitter is vernieuwd en de veranderingen zijn erg welkom! Waar ik Twitter kort geleden nog zo gebruiks-onvriendelijk vond dat ik het nauwelijks gebruikte, ga ik nu naar twitter om van al die nieuwe features gebruik te maken.

Kort geleden had ik steeds mot met twitter, omdat als ik iets wou het scherm spontaan naar een heel andere locatie sprong dan ik verwachtte. Erg irritant. Daarbij was het niet zo makkelijk om de context van andere tweets te zien, zodat je soms hele verschillende berichten die niet op elkaar aansloten in 1 rits onder elkaar zag. Grote vraagtekens dus waar het allemaal op sloeg.

Ik twitterde danook nooit vanuit twitter, maar vaker vanuit Hootsuite. Hiermee kun je verschillende twitter accounts tegelijk beheren (ik heb er 4), en daarnaast ook facebook en linkedin updaten en updates volgen. Veel sneller en overzichtelijker dan twitter zelf en los naar de andere sites surfen natuurlijk.

Maar nu is twitter dus vernieuwd en is de context van tweets en personen toch veel makkelijker te vinden. In 1 slag vind ik het zo waardevol dat ik spontaan liever naar twitter surf om te zien wat de laatste updates zijn, dan om in Hootsuite te kijken. continue reading» vernieuwde twitter - 20/10[17-07-2010 | 12:10]

Javascript tutorial

Zowebdev is uitgebreid met een Javascript tutorial. Het eerste item hierin is een broodkruimels script. Het maakt niet uit hoe diep je pagina's zitten, dit script laat je zo terugklikken een of meerdere niveaus hoger. Enige voorwaarde is wel dat je map-namen overeenkomen met waar je je bezoeker heen wil sturen.

continue reading» javascript tutorial - 17/07