ZoWebdev

Web ontwikkeling voor Jongeren
[ 01-03-2010 | 02:49 ]

Geocheryl.com geregistreerd

In 2001 ga ik het huis uit om te studeren in Utrecht. Al snel ben ik gerecruteerd bij de homepage commissie van mijn studie-vereniging: de UGV.

In het begin begrijp ik geen hout van al het technisch gepraat bij vergaderingen van de commissie, maar ik leer er wel een hoop. o.a. websites met Server Side includes bouwen, en shtml. Zegmaar de php includes van die tijd. Al gauw registreer ik Geocheryl.com. Een persoonlijke trademark die mij voor het leven makkelijk vindbaar moet maken.

Voordat ik mijn website van Geocities naar Geocheryl verhuisde had het al een uiterlijk wat sterk leek op wat je hier rechts ziet. Hoewel deze snapshot al uit 2004 stamt en daarom al aardig wat geavanceerde trekjes vertoont. Het Guestbook tijdperk was kennenlijk nog niet afgesloten (een kant en klaar script dat ik op geocities al had) en het weblog tijdperk was zijn opwachting aan het maken.

Deze website bestond volgens mij niet meer uit tabellen, maar css gebruikte ik nogsteeds niet. Het weblog werd met een iframe weergegeven. Inmiddels had ik Perl geleerd en na lang het weblog direct in een document te schrijven heb ik er uiteindelijk een web-formulier voor gemaakt om dit te automatiseren. Zo had ik mijn eerste eigen CMS. Kort daarna werkte ik aan projecten zoals de one-page-site en ik moderniseerde mijn fotoboek script.