ZoWebdev

Web ontwikkeling voor Jongeren
[ 03-03-2010 | 0:49 ]

UGV

In 2001 ging ik Aardwetenschappen studeren in Utrecht. Tijdens de introductie week werd ik meteen geronseld door de homepage commissie van de Utrechtse Geologen Vereniging. Ik heb daar een hoop van geleerd. Van het registreren van een url tot webdev d.m.v. server side includes (SSI). Dankzij goed voorzitterschap was de website aardig up to date en kreeg hij regelmatig een facelift.

In de eerste jaren dat ik bij de HPcie was maakten we er een sport van om op de avond van de bestuurswissel ook de site een nieuw jasje te geven. Helaas heeft die traditie niet lang stand gehouden.

In mijn tijd bij de UGV heb ik de website in het Engels vertaald en in een vlaag van verstandsverbijstering hebben we zelfs een aantal Griekse pagina's gemaakt. Verder heb ik de voorpagina voor begrippen van die tijd wat gemoderniseerd en dynamischer gemaakt. In plaats van een statische tekst verdeelde ik de pagina in kleine blokken met meer nieuws items. Hoewel ik er al na een paar jaar op uitgekeken was is de site niet meer veranderd.

tegen 2007, toen ik afstudeerde was er sprake van de website naar PHP te converteren. Ik weet niet of dat inmiddels gebeurd is. Ik heb toen ook een nieuw ontwerp gemaakt voor de site, maar het voorstel is helaas niet geïmplementeerd.