ZoWebdev

Web ontwikkeling voor Jongeren
[ 05-03-2010 | 09:15 ]

Wijngaard Steenvoorde

In 2005 maakte ik een website voor Wijngaard Steenvorde. Rob van Dijk was met een studiegenoot een wijngaard begonnen in Goirle, Brababant. Om wat meer bekendheid te geven aan deze onderneming leek een website mij erg handig, en dus heb ik hem die het eerste jaar kado gedaan.

De website die ik voor hem maakte was eigenlijk ontworpen door mijn zus en zij had haar inspiratie weer van een andere website voor duurzame vakanties op het italiaanse platteland.

De foto's links boven waren clickbaar, en vormden dus eigenlijk een menu. Het logo van de website bestond al (ik geloof dat ze wel al een soort website hadden) en ik heb dus mijn best gedaan om het logo in de site te verwerken en er 1 geheel van te maken. Als je op een menu item clickte dan veranderde de tekst rechts van het logo. Home veranderde bijvoorbeeld in 'Agenda' of 'Contact', met nog een tekstje in blauw erboven.

Ook mijn fotoboek script heb ik op de site gebruikt en ik heb een CMS gemaakt zodat Rob een weblog kon bijhouden. Maar ondanks dat hij hele goede nieuwbrieven schrijft wou bloggen niet echt aanslaan. Dat onderdeel is ondertussen dus van de site verdwenen.

De website van Wijngaard Steenvoorde wordt inmiddels door een andere vriend van Rob beheerd, en die gebruikt daar een veel beter CMS voor. wijngaardsteenvoorde.nl