ZoWebdev

Web ontwikkeling voor Jongeren
[ 18-01-2010 | 07:15 ]

Portfolio

Hieronder staan al de sites die ik in het verleden ontworpen of onderhouden heb. Soms deed ik dat voor mezelf en soms voor anderen.[ 04-03-2010 | 10:10 ]

Hydrology

Een collega hydroloog wou graag een website maken waar hij nieuws en informatie over diverse Nederlandse afdelingen van internationale hydrologische verenigingen op 1 plek kon publiceren.

Hydrology.nl werkt op Joomla. Ik heb eerst een basis template gekozen uit de vele gratis templates die je kan downloaden en die toen aan de wensen van mijn collega aangepast. Omdat deze collega meer ervaring heeft met webdev dan ik, was het af en toe wel spannend of Joomla voldoende aan zijn (soms technische) wensen zou voldoen. Gelukkig is hij achteraf dik tevreden en kan hij de website bijna helemaal zelf onderhouden.

continue reading» Hydrology - 10/20[ 04-03-2010 | 9:40 ]

WebDev

In 2009 ben ik begonnen met een website om web ontwikkeling door jongeren te stimuleren. De meest geschikte naam hiervoor vond ik webdev. Niet zo orrigineel, maar wel toepasselijk.

Ik wou geen bestaande CMS gebruiken, want ik vond dat ik op zo'n site alles zelf geprogrammeerd moest hebben. Dus heeft de ontwikkeling maanden stilgelegen omdat ik mijn eigen CMS niet aan de praat kreeg. Inmiddels heb ik een veel beter systeem: alle pagina's worden in aparte files opgeslagen en een php script leest welke bestanden in een map staan en schrijft daar vervolgens een menu voor. Het meest efficiente CMS wat ik tot nu toe gehad heb! Maar helaas niet gebruiksvriendleijk voor leken.

Webdev is ontworpen in Powerpoint 2007. Daarin tekende ik de gekleurde blokken, gaf ze een rand en schaduw en sloeg deze vormen vervolgens op als plaatje. Ook weer de meest efficiente manier van ontwerpen die ik tot nu toe gebruikt heb.

continue reading» Webdev - 09/20[ 04-03-2010 | 9:56 ]

Savio Dias

Een goede vriend van me is professioneel kunst schilder. Hij vroeg mij een website voor hem te maken, omdat hij weinig poespas wou. Gewoon een simpele site zonder tierelantijn.

Na aan de hand van zijn wensen een ontwerp gemaakt te hebben in powerpoint heb ik zijn huidige site gemaakt, wederom gebaseerd op mijn fotoboek script.

Er zit geen CMS achter deze site en ik breng dus alle wijzigingen aan. De volgende stap in de ontwikkeling van deze site is daarom het verwisselen van het verouderde fotoboek script met het nieuwe, Picasa-compatible script. Savio kan dan zelf de foto's fotoboeken en begeleidende teksten up to date houden.

continue reading» Saviodias - 09/20[ 05-03-2010 | 09:15 ]

Wijngaard Steenvoorde

In 2005 maakte ik een website voor Wijngaard Steenvorde. Rob van Dijk was met een studiegenoot een wijngaard begonnen in Goirle, Brababant. Om wat meer bekendheid te geven aan deze onderneming leek een website mij erg handig, en dus heb ik hem die het eerste jaar kado gedaan.

De website die ik voor hem maakte was eigenlijk ontworpen door mijn zus en zij had haar inspiratie weer van een andere website voor duurzame vakanties op het italiaanse platteland.

De foto's links boven waren clickbaar, en vormden dus eigenlijk een menu. Het logo van de website bestond al (ik geloof dat ze wel al een soort website hadden) en ik heb dus mijn best gedaan om het logo in de site te verwerken en er 1 geheel van te maken. Als je op een menu item clickte dan veranderde de tekst rechts van het logo. Home veranderde bijvoorbeeld in 'Agenda' of 'Contact', met nog een tekstje in blauw erboven.

continue reading» Wg Steenvoorde - 05/20[ 03-03-2010 | 0:49 ]

UGV

In 2001 ging ik Aardwetenschappen studeren in Utrecht. Tijdens de introductie week werd ik meteen geronseld door de homepage commissie van de Utrechtse Geologen Vereniging. Ik heb daar een hoop van geleerd. Van het registreren van een url tot webdev d.m.v. server side includes (SSI). Dankzij goed voorzitterschap was de website aardig up to date en kreeg hij regelmatig een facelift.

In de eerste jaren dat ik bij de HPcie was maakten we er een sport van om op de avond van de bestuurswissel ook de site een nieuw jasje te geven. Helaas heeft die traditie niet lang stand gehouden.

continue reading» UGV - 05/20[ 02-03-2010 | 23:30 ]

Geocheryl goes blue

By 2006 I had remade my site. A scientific cruise on the Mediterranean must have inspired me to make it this blue. I was experimenting with buttons, and rolling menus. The oval buttons on the left were clickable and remained pressed in while you were visiting the section. In addition to that I had a rollover menu.

Another experiment was the next button at the bottom of the page, which would send you through the site in a chronological order. The RTFM button was inspired by a student joke: "read the F*ing manual". i.o.w.: help files. the large SOGEO button on the top right lead to my blog which had migrated to Sogeo.blogspot.com. THe reason was that nobody seemed to understand my self-made weblog. I hoped more people would respond and leave comments on the standard blog which should have a higher usability. In the end I must conclude usability was not the problem. I did not get more responses.

As you can see, my website had changed quite a bit, but its frame was still the same. I think I started implementing CSS by now. And this clearly shows why CSS is useful. I was still using the same images and the site still had the same sections. The site itself was now made with photoshop and dreamweaver. As a student I could acquire relatively cheap official versions of those.

continue reading» Geocheryl - 03/20[ 01-03-2010 | 02:49 ]

Geocheryl.com geregistreerd

In 2001 ga ik het huis uit om te studeren in Utrecht. Al snel ben ik gerecruteerd bij de homepage commissie van mijn studie-vereniging: de UGV.

In het begin begrijp ik geen hout van al het technisch gepraat bij vergaderingen van de commissie, maar ik leer er wel een hoop. o.a. websites met Server Side includes bouwen, en shtml. Zegmaar de php includes van die tijd. Al gauw registreer ik Geocheryl.com. Een persoonlijke trademark die mij voor het leven makkelijk vindbaar moet maken.

Voordat ik mijn website van Geocities naar Geocheryl verhuisde had het al een uiterlijk wat sterk leek op wat je hier rechts ziet. Hoewel deze snapshot al uit 2004 stamt en daarom al aardig wat geavanceerde trekjes vertoont. Het Guestbook tijdperk was kennenlijk nog niet afgesloten (een kant en klaar script dat ik op geocities al had) en het weblog tijdperk was zijn opwachting aan het maken.

continue reading» Geocheryl - 01/20[ 07-01-2010 | 02:49 ]

Geocheryl at Geocities.com

Ik was 16 toen ik mijn eerste HTML code schreef. Het internet zag er toen totaal anders uit dan tegenwoordig. Ik denk dat wij zelf pas een jaar internet in huis hadden en misschien sinds kort onbeperkt internet. Daarvoor moest je inbellen en per minuut dat je online was betalen.

Ik weet niet zo goed hoe ik erbij kwam om een eigen website te beginnen. Waarschijnlijk begon het met een advertentie van Yahoo. De Google van die tijd. Zij hadden een dochter, Geocities waar je gratis je eigen website kon beginnen. Dan had je wel reclame banners boven of aan de zijkant. Ook de URL was van Geocities. Maar het was leuk. Je kon met een template beginnen, maar ik wou al snel alles zelf programmeren.

continue reading» Geocheryl - 98/19