ZoWebdev

Web ontwikkeling voor Jongeren
[ 28-06-2009 | 00:15 ]

Tutorials

In deze Tutorials leer je alles wat je moet weten om een simpele website te maken en te onderhouden. Chronologisch gelezen geven ze je een stappenplan om je site online te zetten. Soms wordt er vooruit of achteruit verwezen, omdat een site maken niet altijd een rechtlijnig proces is. De afzonderlijke artikelen dienen dus als een naslagwerk, waarin je later nog eens wat kan terugzoeken, als het voor jou relevant is.

Onder registratie komen domeinnamen en hosts aan bod. Hoe kies je ze? Waar moet je op letten? wat zijn de alternatieven?

Onder design leer je het feitelijk maken van je site: van idee in je hoofd naar een kladblaadje, naar een website op het internet. Je krijgt hier ook veel tips over welke (freeware) programma's je kan gebruiken.

En dan wordt het tijd voor de web-talen: HTML vormt de basis voor alle websites, en moet je dus als eerste leren. CSS werd later ontwikkeld om stijl appart van de inhoud van de site te kunnen definieren. Javascript dient tenslotte om je website dynamisch te maken.

Als je in al het bovengenoemde een basis hebt, ben je klaar om het net te veroveren. Onder projects vindt je meer geavanceerde Engels talige tutorials. Wat je geleerd hebt breng je in de praktijk, en je ontwikkelt leuke toepassingen voor je site.